Dieren Daoyin

Iedere diersoort heeft zijn eigen methoden om zijn gezondheid te bewaren en zijn aangeboren lichaamsfuncties voor zelfregulatie en zelfheling optimaal plaats te laten vinden. Zie hoe een haan tijdens het kraaien zijn nek strekt en verlengt of hoe een hond het water uit zijn vacht schudt. De dieren-daoyin zijn oefeningen, gebaseerd op typische bewegingen van verschillende dieren.

Wanneer de dieren-daoyin juist beoefend worden, vormen zij een waardevol hulpmiddel voor het behoud van een goede gezondheid en de behandeling van allerlei gezondheidsproblemen, zoals rug- en heupklachten, hoofdpijn, slaapproblemen,R.S.I.

Omdat de intensiteit van de oefeningen eenvoudig kan worden aangepast, kunnen minder sterke mensen zoals bv.oudere of zieke beoefenaars, hier veel baat bij hebben. Voor kinderen is het een speelse manier om de fantasie te stimuleren en tevens een goede oefening voor het voorkomen en corrigeren van een slechte lichaamshouding. Hierdoor is het geschikt voor mensen van alle leeftijden en condities.

 

 

Geef een reactie