Taijiwuxigong

25-11-2008 13:50Wat is Taijiwuxigong?          Spreek uit: taitjiewoesiekoeng

Taijiwuxigong is een eenvoudig en diepgaand zelfhelingssysteem. Deze methode werd ontwikkeld door de Chinese arts, Dr.Shen Hongxun (1939-2011 )en zijn belangrijkste leraar nl. zijn dochter Shen Jin.

Door de beoefening van Taijiwuxigong kun je gezond en jong blijven,, kun je mentale, sportieve en artistieke prestaties verbeteren en van ziektes genezen. Het doel van het beoefenen  is zelfheling en zelfregulering van lichaam en geest. Hiervoor zijn drie soorten oefeningen: Spontane beweging, Daoyin en Meditatie.

Spontane beweging

Je leert gebruik te maken van aardekracht en leert hoe je het bewegingscentrum, de onderste dantian, kan activeren.  Een geactiveerde dantian brengt het lichaam spontaan in  beweging. Hierdoor wordt de ruggengraat versterkt en worden ziekteverwekkende factoren afgevoerd. Het resultaat van de oefeningen is dat je fysiek als emotioneel beter voelt.

Daoyin

Daoyin zijn eenvoudige bewegingsoefeningen, deze zijn bedoeld om ziekteverwekkende factoren in specifieke lichaamsdelen af te voeren.

Meditatie

Het beoefenen van de  liggende meditatie brengt mentale spanning naar buiten en vergroot de gevoeligheid.

Taijiwuxigong is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de groep waar je deel van uit maakt. De oefeningen worden als vanzelf geïntegreerd in het dagelijks leven. Door wekelijks Taijiwuxigong te beoefenen zal de conditie van lichaam en geest verbeteren.  Daardoor ben je in staat langzamerhand intensiever te oefenen.

Ieder mens heeft van nature het vermogen tot zelfregulatie. Meestal ben je je niet bewust van dit vermogen tot zelfregulatie en zie je jezelf vaak overgeleverd aan ziektes, bv.. stress, burn-out, R.S.I. depressie, etc. Door het beoefenen van Taijiwuxigong wordt je bewust van dit zelfregulerend vermogen en geeft het je zodoende mogelijkheden om dit bewustzijn verder te ontwikkelen en te vergroten.

Taijiwuxigong kan door iedereen beoefend worden.

 

Geef een reactie